In mijn studentenhuis in Enschede woonde ik samen met Emilio, een echte Romein! Hij heeft een Nederlandse moeder en Italiaanse vader en was opgegroeid in Rome. Dit hield in dat er altijd goed gegeten werd door al onze huisgenoten. Ik heb het aangedurfd om het recept dat zijn familie voor tiramisu gebruikte te vragen. Hier is de Nederlandse vertaling.
Tiramisu van Emilio
Ingredients
- 400 gram lange vingers
- 4 eieren, gesplitst
- 400 gram mascarone
- 4 eetlepels fijne suiker
- 6 koppen espresso
- Amaretto
- cacaopoeder
Instructions
Splits de eieren. Doe de eidooiers en 3 lepels suiker in een kom en mix op hoge snelheid tot je een blanke romige massa hebt.
Mix de mascarpone door het dooier mengsel. Pas op dat je er niet teveel lucht uit laat ontsnappen.
Klop de eiwitten met de overgebleven lepel suiker in een schone kom tot stijve pieken.
Spatel voorzichtig de eiwitten door het mascarpone mengsel. Het moet luchtig blijven!
Meng de koffie en amaretto naar eigen smaak.
Pak een ovenschaal of vorm waar je de tiramisu in wil maken.
Doop de lange vingers 1 voor 1 in het koffie mengsel. Bedek de bodem van de vorm met lange vingers.
Spreid vervolgens een deel van de mascarpone creme over de lange vingers. Wissel lagen lange vingers en mascarpone creme af tot alles op is, maar zorg dat je met een laag creme eindigt!
Strooi met een zeef wat cacaopoeder over de bovenste laag creme.
Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer de tiramisu koud.