Bij gevulde eieren denk ik altijd nostalgisch aan kringetjesverjaardagen uit de jaren 90. Niet dat ik die verjaardagen nou zo leuk vond (wie wel?), maar omdat ik bij mijn ouders altijd mocht helpen met het versieren van gevulde eieren. Dan maakte ik het liefst gezichtjes van bieslook, peperkorrels en tomaat. Nu maak ik ze vaker als snack voor tussendoor, ze zijn prima een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Als je de eieren zelf maakt kun je de vulling in een spuitzak doen en mooie toefjes maken. De andere optie is mijn favoriet: gezichtjes maken! Je schept dan met een lepel de vulling in de eiwitten en strijkt deze een beetje bollig glad. Daarna kun je met peperkorrels, stukjes bieslook, kleine stukjes tomaat of paprika gezichtjes met mond, neus, ogen en een leuk kapsel maken.
Gevulde Eieren
Ingredients
- 6 eieren
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 a 2 eetlepels zure room
- 0.5 theelepel peper
- snufje zout
- 2 eetlepels gehakte bieslook
Instructions
Kook de eieren in ongeveer 7 minuten of zolang als jij hardgekookte eieren lekker vindt.
Laat de eieren schrikken en iets afkoelen voor je ze pelt en doormidden snijdt.
Doe alle dooiers in een kom en prak deze tot het een egaal, zacht mengsel is.
Voeg nu de mosterd, mayonaise, zure room, peper en zout toe en meng goed. Proef of je de verhoudingen goed vindt en voeg eventueel nog iets van het een of ander toe.
Doe als laatste ook het grootste deel van de bieslook erbij. Bewaar een klein beetje bieslook om mee te versieren.
Versier de eieren en eet smakelijk!