Dessert/ Recepten

Passievrucht Taart

Afgelopen zomer heeft Viet op een bruiloft een taart met passievrucht gehad die ze geweldig vond. Aan mij de taak om die proberen na te maken op basis van de beschrijving. Het is een zoete overload passievrucht geworden voor de liefhebber. Het recept bestaat uit 4 onderdelen: de biscuitcake, de cream cheese frosting, passievruchtcurd en passievruchtcaramel. Mix en match vooral wat je zelf lekker lijkt. De recepten oor de biscuit, curd en caramel staan hieronder, de frosting kun je hier bij het recept van de Guiness chocoladecupcakes vinden.

Passievrucht Taart

Desserts
By Anouk Veldhuis Serves: 6
Prep Time: 1 uur Cooking Time: 45 minuten Total Time: 1 uur 45 minuten

Ingredients

  • Biscuit:
  • 4 grote eieren
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 140 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 45 gram gesmolten roomboter
  • 30 ml warm water
  • 15 ml vanille essence
  • Passievruchtcurd:
  • 100 gram roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 125 gram passievruchtpuree
  • Passievruchtcaramel:
  • 30 gram roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram glucose
  • 130 gram passievruchtpuree
  • 30 ml water
  • Creamcheese frosting:
  • 300 gram monchou of roomkaas
  • 180 gram poedersuiker
  • 90 ml slagroom

Instructions

1

Voor de biscuit: Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.

2

Klop de eieren op hoge snelheid tot ze schuimig en licht van kleur zijn.

3

Voeg de suiker in een aantal stappen toe aan de eieren terwijl de mixer nog draait.

4

Blijf mixen tot je een dik beslag hebt (ongeveer 20 min).

5

Vet 2 springvormen van 20 cm in.

6

Meng in een bakje de bloem en bakpoeder goed door elkaar. Meng in een ander bakje de boter, het water en de vanille essence.

7

Vouw met een spatel het bakje droge ingredienten door de eieren. Wees voorzichtig dat je niet teveel lucht uit het mengsel laat ontsnappen, zo min mogelijk roeren dus!

8

Vouw vervolgens de natte ingredienten erdoor. Wees ook hier voorzichtig om zo min mogelijk te roeren om de lucht in het mengsel te behouden.

9

Giet het beslag in de 2 bakvormen tot deze tot ongeveer 2/3 van de vorm gevuld zijn. Bak in ongeveer 30 minuten gaar, check met een sateprikker of de cake gaar is. Laat de cakes vervolgens in de vorm afkoelen op een rooster.

10

Voor de passievruchtcurd: Klop de eieren, eidooiers en suiker in een kom tot je een dikke, bleke, luchtige massa hebt.

11

Doe de roomboter in een pan met dikke bodem en laat deze op laag vuur smelten.

12

Roer als de roomboter gesmolten is het ei-mengsel en de passievruchtpuree erbij en blijf goed roeren tot de curd goed heet en heel dik is geworden.

13

Haal van het vuur en laat afkoelen terwijl je af en toe in de pan roert.

14

Voor de passievruchtcaramel: Doe de suiker, glucose en het water in een pan en laat de suiker heel langzaam op laag vuur oplossen.

15

Zorg dat je de passievruchtpuree in de buurt hebt staan in een bakje of maatbeker waarmee je goed kunt gieten.

16

Laat de suiker nu langzaam karameliseren, de suiker begint te bubbelen en uiteindelijk te verkleuren. Let heel goed op en wees voorzichtig! Zodra alle bubbels een donkere amberkleur hebben zet je het vuur uit, giet de passievruchtpuree erbij en roer goed. Het mengsel zal enorm gaan bubbelen, spetteren en stomen dus pas goed op bij deze stap dat je geen brandwonden oploopt.

17

Als het mengsel weer rustig is en afgekoeld tot ongeveer 50 graden roer je de boter erdoorheen.

18

Volg de instructies in het andere recept voor de cream cheese frosting: klop 300 gram monchou, 180 gram poedersuiker goed door elkaar. Voeg hier 90 ml slagroom aan toe en klop nog even iets op. Vul een spuitzak met de frosting.

19

Voor het opbouwen van de taart snijd je de biscuit cakes met een broodmes horizontaal doormidden. Je hebt nu 4 lagen biscuitcake. Doe de curd en cream cheese frosting in een spuitzak. Spuit op 3 lagen biscuit eerst langs de buitenrand de cream cheese frosting en vul de binnenkant met een combinatie van curd en cream cheese. Giet op elke laag ook een beetje caramel naar smaak. Stapel de lagen op elkaar en versier de bovenkant met de cream cheese en caramel. Laat de taart nog even een uurtje opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!

Notes

Recepten aangepast van Letthebakingbegin, Whereiscake en Nigella Lawson

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter