Diner/ Recepten

Jamie Oliver’s Mexicaanse Soep

Een van onze favoriete avondmaaltijden is een goede, stevige soep met brood en dipjes of met een schaal nacho’s uit de oven erbij. Deze goed gevulde maaltijdsoep van Jamie Oliver past dan ook goed bij ons. Ik heb een aantal dingen aangepast om het recept iets te versimpelen en gezonder te maken (zoals de zilvervliesrijst) en ook de koriander heb ik vervangen door peterselie. Elke paar maanden maak ik een grote pan en vries dan porties in. Zo hebben we als het moet binnen 30 minuten een gezonde en goed vullende maaltijd op tafel staan.

Jamie Oliver's Mexicaanse Soep

Dinner Mexicaans
By Jamie Oliver Serves: 4
Prep Time: 20 minutes Cooking Time: 30 minutes Total Time: 50 minuten

Dit is een stevige en lekker maaltijdsoep naar het recept van Jamie Oliver. Omdat ik geen fan ben van koriander (voor mij smaakt dat naar zeep) heb ik dit vervangen door peterselie. En ik gebruik altijd zilvervliesrijst en dat geeft deze soep een lekkere bite. Als je het leuk vindt kun je er allerlei mexicaanse ingredienten aan toevoegen, zoals guacemole of bonen. Ik hou van de soep in eenvoudige vorm, zonder poespas.

Ingredients

  • 1 kleine bos lente ui
  • olijfolie
  • 1 bundel verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 450 gram pot gegrilde paprika's
  • 2 x 400g tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokje
  • 500 ml water
  • 250 ml yoghurt (optioneel)
  • 3 schijfjes jalapeno uit pot (optioneel)
  • muntblaadjes (optioneel)
  • 1 limoen (optioneel)
  • 10 cherry tomaatjes (optioneel)
  • 1 rode of groene chilipeper (optioneel)
  • 200 gram nacho chips (optioneel)
  • 50 gram geraspte kaas (optioneel)

Instructions

1

Snij de lente ui in ringen en bak deze in olijfolie in een grote soep pan.

2

Pers de knoflook met een knoflookpers en doe zowel de geperste knoflook als het overblijfsel uit de pers in de pan en bak mee. Maak je geen zorgen om stukjes, de soep wordt later met een staafmixer gepureerd.

3

Was de peterselie en gooi deze heel in de pan en bak mee.

4

Laat de paprika's uitlekken en doe deze samen met de rijst, de tomatenblokjes, een bouillonblokje en het water in de pan en breng aan de kook.

5

Laat het geheel 20 tot 30 minuten koken tot de rijst gaar is.

6

Pureer de soep met een staafmixer.

7

Doe ondertussen de nacho chips in een schaal en verdeel hier de in ringen gesneden chilipeper en de kaas overheen. Zet dit 10 tot 20 minuten in een oven van 180 graden.

8

Dien de soep op. Je kunt er de yoghurt, cherry tomaatjes, limoensap en muntblaadjes doorheen roeren als je dat lekker vindt.

Notes

Taken from Jamie's 15-Minute Meals eBook, published by Michael Joseph. Recipe © Jamie Oliver 2012. Photos © Jamie Oliver Enterprises Limited 2012, by David Loftus.

Misschien vind je dit ook leuk