Dessert/ Recepten

Mascarpone -Witte chocolade – Frambozen – Pistache Taart

Ja, het is een mondvol en een hele machtige taart, maar vooral een combinatie van de lekkerste ingrediënten op aarde. Ik beloof dat dit recept niet zo zoet is als andere recepten met witte chocolade dankzij de mascarpone en de frambozen. Eet smakelijk!

Mascarpone -Witte chocolade - Frambozen - Pistache Taart

Gebak
By Anouk Veldhuis Serves: 6
Prep Time: 40 minuten Cooking Time: 1 uur en 20 minuten Total Time: 2 uur

Ingredients

  • Bodem:
  • 80 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 65 gram roomboter
  • 0,5 eidooier
  • 1 theelepel koud water
  • Vulling:
  • 250 gram mascarpone
  • 60 gram slagroom
  • 250 gram witte chocolade
  • klein bakje frambozen
  • 80 gram ongezouten pistache nootjes

Instructions

1

Voor het deeg meng je de bloem, cacaopoeder, suiker en het zout in een kom.

2

Snij de boter in blokjes en doe deze bij de droge ingrediënten. Je kunt dit in een keukenmachine mengen, maar ook met de hand rustig verpulveren tot je de structuur van grof zand hebt. Klop de halve eidooier en het water door elkaar en voeg dit ook toe aan het deeg. Kneed tot je een samenhangend deeg hebt, als het niet goed samen komt kun je een klein beetje water toevoegen.

3

Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een half uurtje in de koelkast rusten.

4

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en vet een vorm met uitneembare bodem van ongeveer 20 cm doorsnede in. Het deeg moet ongeveer 2-3 mm dik worden. Pas het deeg in de vorm en zet deze in de vriezer om goed koud te worden.

5

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Haal de vorm na 30 minuten uit de vriezer en zet direct in de oven en bak 10 tot 15 minuten, tot alle delen van het deeg gaar en droog aanvoelen. Zet de bodem op het aanrecht om af te koelen.

6

Voor de vulling klop je de mascarpone en slagroom tot zachte pieken.

7

Smelt de witte chocolade. Roer dit vervolgens door de room totdat je een dik, glad mengsel hebt.

8

Als het niet goed mengt zet je de kom even in warm water en roer je door tot het wel een gladde massa vormt.

9

Hak de pistache nootjes grof, zorg dat je veel verschillende groottes hebt. Strooi ongeveer de helft van de nootjes in de bodem.

10

Giet nu het chocolade-roommengsel in de vorm. Leg de frambozen erop en druk die iets in de vulling zodat ze niet uitsteken. Strooi de rest van de nootjes eroverheen. Voor het lekkerste resultaat laat je de taart nog een uurtje opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!

Notes

Het deegrecept is afkomstig uit "hoe word ik een goddelijke huisvrouw" van Nigella Lawson.

Misschien vind je dit ook leuk