Ontbijt/ Recepten

Gezonde ontbijtrepen

Met deze gezonde ontbijtrepen kun je eindeloos variëren. Ik heb hieronder mijn basisrecept neergezet. De bovenste ingrediënten, de kruiden en de vloeistoffen zou ik als basis gebruiken. Vervolgens kun je met de pitten, zaden, noten en vruchten allerlei combinaties maken. Zorg wel dat je de verhoudingen ongeveer gelijk houdt. De diëtiste aan wie ik het recept liet zien heeft ze trouwens goed gekeurd als gezond ontbijt of tussendoortje. Eet smakelijk!

Gezonde Ontbijtrepen

Ontbijt, Tussendoor
By Anouk Veldhuis Serves: 16 repen

Ingredients

  • 75 gram havermout
  • 125 gram volkoren tarwemeel
  • 125 gram ruwe rietsuiker
  • 0,25 theelepel natriumbicarbonaat (baking soda)
  • 0,25 theelepel zout
  • 0,25 theelepel kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 4 eetlepels gedroogde appelstukjes
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1,25 dl koolzaadolie
  • 3 eetlepels cranberrysap

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een ovenschaal in met koolzaadolie.

2

Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar.

3

Roer daarna de olie en het cranberrysap erdoor en meng goed.

4

Schep het mengsel in de ovenschaal en druk plat met een lepel.

5

Bak dit 45 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.

6

Haal de ovenschaal uit de oven en snij met een mes vast de breeklijnen van de repen erin.

7

Laat de repen afkoelen en breek ze daarna op de breeklijnen in knapperige repen.

8

Doe de repen in een luchtdicht afgesloten bewaarbak, ze zijn ongeveer 1 tot 2 weken houdbaar.

Notes

Aangepast van een recept uit "500 vega gerechten" van Deborah Gray. Vervang de appelschijfjes eens voor cranberry's, of vervang een aantal eetlepels zaden voor geraspte kokos.

Misschien vind je dit ook leuk