Mijn wereld bestaat voor een groot deel uit chocolade. Toen ik in een studentenhuis ging wonen kwam ik daar Jana tegen, die ook een groot aanhanger van die filosofie was. Zo kwam het dat we vaak samen aan de thee zaten met onze gezamenlijke chocolade voorraad op tafel. Een tijdje terug ging ik bij haar langs in haar huis in Delft en voor de lunch had ze deze heerlijke pannekoekjes met kinderchocoladevulling gemaakt. Hierbij het recept!
Chocolade Crêpes
Ingredients
- Beslag:
- 120 gram bloem
- 30 gram cacaopoeder
- 55 gram fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels roomboter, gesmolten.
- 2 eieren
- 300 milliliter melk
- Vulling:
- 250 gram mascarpone
- 55 gram Nutella
- Kinder chocolade repen
- Extra roomboter voor het bakken
Instructions
Meng de bloem en het cacaopoeder in een kom. Roer hier de suiker doorheen en maak daarna een kuiltje in het midden.
Meng in een andere kom de gesmolten boter, de eieren en de melk door elkaar. Giet dit mengsel in het kuiltje in de andere kom. Meng met een garde of mixer tot je een glad beslag hebt. Dek dit af met een theedoek en laat 30 minuten rusten.
Roer ondertussen de mascarpone en nutella door elkaar met een mixer tot een gladde creme. Haal de kinderchocolade uit de verpakking en leg apart.
Verwarm in een koekenpan een beetje roomboter. Giet als dit warm is een beetje beslag in de pan en verdeel dit tot een dun en gelijk laagje. Bak een paar minuten tot de onderkant goudbruin is. Bak vervolgens nog kort op de andere kant.
Als je de crêpes hebt gedraaid in de pan leg je 1 kinderchocoladereepje op de de helft van de crêpe en laat deze smelten. Vouw als deze gesmolten is de andere helft van de crêpe eroverheen.
Als je de crêpe op een bord hebt gelegd giet je er nog een beetje van de creme overheen. Decoreer met vlokken, hagelslag of andere strooisels.