Dessert/ Recepten

Chocolate Chip Cookies

Chocolade chip koekjes zijn eigenlijk altijd goed. Voor elke gelegenheid. En ze zijn verslavend, dus pas op! Eigenlijk is dit een basisrecept voor koekjes, maar ik heb ze gepimpt met stukjes chocolade. De echte zoetekauwen kunnen er ook nog stukjes fudge in doen. Het recept zelf is kinderlijk eenvoudig, je kneed met de hand alle ingrediënten (behalve de chocolade en/of fudge) door elkaar. Als dat een kruimige bal deeg is doe je er de chocolade en/of fudge bij en kneed die er nog kort doorheen. Je kan daarna zelf kiezen hoe groot je de koekjes maakt. Let wel op: ze rijzen door het bakpoeder nog wel in de oven dus ze worden groter dan de koekjes die je zelf vormt. Ik neem altijd een klein handje deeg, vorm dat met mijn handen tot een bal en druk die plat op de bakplaat. Even in de oven bakken tot ze goudbruin gekleurd zijn, kort laten afkoelen en smullen maar!

Chocolate Chip Cookies

Gebak
By Anouk Veldhuis Serves: 10-20 koekjes
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 40 minuten

Heerlijke chocoladekoekjes

Ingredients

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram roomboter
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 150 gram fijnegehakte chocolade
  • 100 gram fudge, in kleine stukjes

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2

Roer bloem, bakpoeder, suiker en zout door elkaar. Kneed hier de boter doorheen tot een kruimelig deeg.

3

Meng de chocolade en/of fudge door het deeg.

4

Pak met je handen een beetje deeg en kneed dit tot een bal, leg die op de bakplaat en druk iets plat tot ze ongeveer 1.5 a 1 cm dik zijn.

5

Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin. Ze zullen nog iets zacht uit de oven komen maar tijdens het afkoelen knapperig worden.

Misschien vind je dit ook leuk